· 

5 concrete tips voor thuiswerkers

Tip 1: TRIGGER OEFENINGEN

Maak gebruik van trigger oefeningen.

1) Kies één of twee plaatsen in je huis waar je dikwijls langs komt. Plaats hier een "trigger". Dit kan bijvoorbeeld een post-it zijn op je koffieapparaat of een kettlebel aan het einde van je trap. 


2) Kies vervolgens een oefeningen die je op die plaats makkelijk kan doen, en waarvoor je het materiaal hebt. (Bijvoorbeeld: push-ups, step-up op een trapje, of thrusters indien je halters hebt) 

3) Kies een aantal herhalingen die net niet uitdagend zijn voor jou. iets waar je dus niet nat in het zweet van staat. 

 

-> Elke keer je langs je trigger-oefening komt, voer je de vooropgestelde herhalingen uit. Het is telkens heel haalbaar, maar aan het einde van je dag heb je toch heel wat gedaan.


Tip 2: VEGGIES

Thuiswerken heeft ook zijn voordelen! Je hebt bijvoorbeeld altijd toegang tot je eigen diepvriezer, koelkast en kookplaat. 

Zorg dat je wekelijks een uitgebreid pallet aan micronutriënten binnen hebt. Deze zorgen ervoor dat je energiek en gezond blijft. 

Stap af van de klassieke snelle broodjeslunch. Maak 1x/week een assortiment aan groentenmixen. Deze kan je makkelijk en snel opwarmen bij je dagelijkse lunch.  


Tip 3: DAGLICHT

Daglicht heeft enorme invloed op je humeur, je slaap en je productiviteit. Daar tegenover staat een gebrek aan daglicht voor een verhoogde toevoer van Stresshormonen. 

Probeer zo veel mogelijk in contact te komen met daglicht tijdens je thuiswerkdag. Kies een werkplaats aan een venster. Voer calls die het toelaten al wandelend uit buiten, of vervang de verplaatsingen die je normaal naar het werk doet door een blokje om met de fiets. 


Tip 4: ERGONOMISCHE SET-UP

Mensen die een tijdje thuis werken krijgen vaak te kampen met een hele reeks aan klachten. Zo hebben ze vaak last van nek- en rugklachten. Op lange termijn komen daar ook vaak schouder- en kniepijnen bij. 

Verzorg je houding aan je bureau:

  •  Plaats je beeldscherm op ooghoogte
  • Kies voor een verstelbare stoel en/of bureau.
  • Wissel regelmatig van werkhouding
  • Beweeg je bovenrug voldoende.
  • Plaats je toetsenbord en muis zo, dat je je schouders niet hoeft op te trekken.
  • ... 

Tip 5: VERBIND MET JE COLLEGA'S

Last but not least.. Hou contact met je collega's. Spoor je bedrijf aan om regelmatig initiatieven te nemen die zorgen voor verbinding vanop afstand. 

 

Dit kan gaan van digitale teambuilding (ja ze bestaan... kijk bijvoorbeeld eens op www.eccolaluna.be ) tot beweegmomenten. 

Wij bieden met bolster een Online coachingstraject aan voor thuiswerkers. Zo blijf je samen met je collega's actief vanop afstand. Je wordt begeleidt door een ervaren coach die rekening houdt met jullie niveau, doelen en beschikbaar materiaal. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

NEEM CONTACT OP: 

GSM: +32479612810

Mail: bolster.pt@gmail.com

 

Gert-Jan De Vis

Pater de Smetlaan 7 

9200 Dendermonde

BTW: BE 0691 819 143