5 Ademhalingsoefeningen voor meer rust
Lifestyle  · 03. februari 2023
We hebben allemaal weleens stress en onrust in ons leven. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar het gevolg is vaak hetzelfde: een opgejaagd en onrustig gevoel. Gelukkig is er een eenvoudige manier om deze onrust te verminderen: ademhalingsoefeningen. In deze blogpost leer je vijf effectieve oefeningen die je direct kunt toepassen om weer tot rust te komen.
Eieren
Voeding · 16. maart 2021
Eieren, ze zijn er in alle soorten en maten en je kan ze op zoveel verschillende manieren klaarmaken. Er wordt al enkele jaren gespeculeerd over het effect van eieren op de gezondheid, meer bepaald op de cholesterol.

Relaxatie technieken
Lifestyle  · 11. maart 2021
Stress kan ons op verschillende vlakken parten spelen. Je kan het dus maar beter onder controle houden. Met bewezen, doeltreffende methodes zoals "progresssive muscle relaxation" of "cued relaxation" pak je stress efficiënt aan.
Speed agility and quickness
Sport educatie · 02. maart 2021
SAQ? Nooit van gehoord? We leggen hier heel fijn uit wat het precies is, waarom je het zou kunnen doen, hoe je dit het beste aanpakt en wat de voordelen zijn van deze trainingscomponent. Of je nu een professionele atleet bent, een recreatieve sporter , of gewoon op een speelse, en leuke manier met je kinderen wil bezig zijn.

Foamrollen
Sport educatie · 24. februari 2021
Heb jij wel eens last van spierspanning? Of van krampen tijdens of na het sporten? Wil jij het maximale uit je krachttraining halen? Heb je soms nood aan een stevige massage? Dan is foamrollen misschien wel het hulpmiddel voor jou!
Het effect van trainen op je hersenen
Lifestyle  · 19. februari 2021
De uitspraak "Een gezonde geest in een gezond lichaam" komt niet zomaar uit de lucht gevallen. De meeste mensen starten met trainen om er beter uit te zien of hun sportprestaties te verbeteren. Wat ze vaak over het hoofd zijn, is dat ook hersenfunctie sterk verbeterd door training. Onze hersenen hebben even veel baat bij training als ons lichaam. Wij bekijken enkele van de belangrijkste voordelen van training voor je brein.

Trainen voor triathlon
Sport educatie · 18. februari 2021
Welke focus kies je als (startend) triathleet? Welke discipline moet je het ‘meeste’ trainen? Kom te weten hoe je traint voor triathlon.
Vitamine A en D
Voeding · 11. februari 2021
Vitaminen helpen ons met heel wat zaken. Ze hebben een werking in ons immuunsysteem, repareren ons DNA, beschermen ons hart, helpen ons ont-stressen, zorgen voor ontgifting en hebben een anti-oxiderende werking. Ze zijn met andere woorden belangrijk genoeg om eens dieper op in te gaan. Vandaag vertellen we wat meer over vitamine A en D.

Versla je "obesogene" omgeving
Lifestyle  · 10. februari 2021
Of je het nu wil of niet, onze huidige omgeving en levensomstandigheden "promoten" over het algemeen overgewicht en obesitas. Denk bijvoorbeeld aan onze sedentaire werkomgevingen die er toe kan leiden dat we makkelijk 8u per dag zitten. Of de overvloed aan goedkope voeding die in hoge mate verwerkt is, zoals kant-en-klare pizza's en cornflakes. Gelukkig zijn er makkelijke acties die je kan nemen om je omgeving te kneden tot eentje die je gezond en slank houdt!
Termen en begrippen duurtraining
Sport educatie · 09. februari 2021
Als je gebeten bent door sport, dan wil je er ook veel over weten. Welke waarden en zones zijn goed voor jou om in te trainen, welke moeilijke woorden moet je kunnen verklaren en hoe bepaal je of wel degelijk ‘hard’ of ‘goed’ of ‘flink’ gesport hebt? We leggen je enkele begrippen uit, zodat binnenkort iedereen onder de indruk is van jouw kennis, en hopelijk ook je prestaties

Meer weergeven

NEEM CONTACT OP: 

GSM: +32479612810

Mail: bolster.pt@gmail.com

 

Gert-Jan De Vis

Pater de Smetlaan 7 

9200 Dendermonde

BTW: BE 0691 819 143