· 

Online Fithandbal training

 

Voor wie:

 

Doelgroep zijn de fithandballers (30+) van de Vlaamse clubs.  Daarnaast zijn ook andere sportievelingen (niet-handballers) die op een goed begeleide manier aan hun conditie willen werken meer dan welkom.  Dat kunnen deelnemers van alle leeftijden zijn, ongeacht hun sportief of handbalniveau.  Iedereen is welkom.  De oefenstof is zo gekozen dat ook de kinderen actief kunnen deelnemen aan de onlinetrainingen en dat er dus in gezinsverband ook kan gesport worden? 

 

Lesgever:

 

De onlinefithandbaltrainingen zullen gegeven worden door Gert-Jan De Vis.  Hij heeft heel wat ervaring als trainer binnen de handbalwereld, zowel bij de jeugd als bij de seniores.  Daarnaast is het hij ook personal trainer (Bolster) en actief binnen de teambuildingssector (Ecco La Luna). 

 

Wat en Wanneer:

 

We bieden 12 weken online fithandbaltrainingen aan.  Deze trainingen zijn gratis en voor iedereen haalbaar/ toegankelijk.  Ze gaan online door elke woensdag van 19u tot 20u en elke zaterdag van 10u30 tot 11u30 (eerste training 21 november).  Deze kunnen thuis individueel uitgevoerd worden.  Buiten een (hand)bal en een theraband (rekker, reep binnenband fiets,… kunnen ook)  voor enkele oefeningen is geen speciaal materiaal nodig. De trainingen op woensdag zijn vooral gericht op Pulse (conditie) en zaterdag trainingen op Power (kracht). 

Opbouw van de trainingen:

 

1. Mobiliteit

2. Enkele stabilisatieoefeningen

3. Kern: Pulse of Power

4. Cooling down: correctieve oefening(en) naar blessurepreventie (bijvoorbeeld knie- en schouderstabilisatie)

 

Uiteraard zal er ook veel gewerkt worden met de bal.

De effectieve work-out zal +/- 45 minuten bedragen.  Daarna is er telkens ruimte voor interactie (vragen, tips, …) met Gert-Jan.

 

Hoe deelnemen?

 

Stuur een mailtje naar Gerrit Vertommen (Vlaamse Handbalvereniging) via gerrit.vertommen@handbal.be en vermeld volgende gegevens: Naam, leeftijd, woonplaats, club (indien actief binnen een club) en je ontvangt ten laatste 24 uur voor elke sessie de zoom-link om deel te nemen. 

 

Ben je een sessie belet, of kan je niet op de aangeboden momenten:

 

De sessies zullen nadien ook online geplaatst worden op de facebookpagina van de Vlaamse Handbalvereniging en op www.handbal.be, rubriek DOE AAN HANDBAL, klik op fithandbal 

 

Meer info of vragen? contacteer Gerrit Vertommen (Coördinator Fithandbal VHV) via 0486 90 67 46 of gerrit.vertommen@handbal.be 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

NEEM CONTACT OP: 

GSM: +32479612810

Mail: bolster.pt@gmail.com

 

Gert-Jan De Vis

Pater de Smetlaan 7 

9200 Dendermonde

BTW: BE 0691 819 143